Снимка Уикипедия - Дитмар БсонекОт Инициативен комитет Референдум за Община Обзор

...
Снимка Уикипедия - Дитмар БсонекОт Инициативен комитет Референдум за Община Обзор
Коментари Харесай

След референдум: Обзор може да стане самостоятелна община

Снимка Уикипедия - Дитмар Бсонек

От Инициативен комитет " Референдум за Община Обзор " оферират да се разиска отделянето на община Обзор от Несебър и превръщането й в независима община. Причината: Без основаване на своя община, гр. Обзор е застрашен от демографска злополука, споделят от там в писмо до медиите: 

" Някои от главните въпроси, вълнуващи живеещите в гр. Обзор и шестте прилежащи села, които ще вземат участие в идния референдум за отделяне на независима община с административен център гр. Обзор, са: дали тя ще бъде жизнеспособна, ще може ли да се самоиздържа, ще има ли нарастване на налозите.

„ Бъдещата община Обзор ще бъде изцяло жизнеспособна “, съобщи кметът на гр. Обзор господин Христо Янев. По време на заседание с част от жителите на града, при цялостно съблюдаване на противоепидемиологичните ограничения, въведени от държавното управление, той сподели още, че няма да има нарастване на налозите, нито уволнения. „ При територия, която включва най-дългата плажна линия по българското Черноморие, нашата бъдеща община ще бъде с големи благоприятни условия за независимо развиване “, сподели той. Кметът приведе като образец прилежащата община Бяла, където сега обмислят понижаване на налога за битови боклуци. „ При съвсем еднообразно население там желаят да понижат такса боклук на 1 промил, до момента в който в сегашната община Несебър тя е 1,84. Те имат остатък от събрани налози, а в нашата настояща община Несебър имаме непрекъснат недостиг “, уточни кметът.
Той акцентира, че освен няма да има уволнения, само че бъдещата общинска администрация и прилежащите ѝ структури ще се нуждаят от нови чиновници. Големите инфраструктурни планове няма да стоят по чекмеджетата, както е в този момент, а ще бъдат утвърдени и гласувани от бъдещите наши общински съветници в Обзор и ще се осъществят “, добави господин Янев. И още веднъж даде за образец Бяла - там разполагат с 37,5 млн. лева за брегоукрепване и други инфраструктурни планове, 10 млн. лева по европроекти и настрана – 12 млн. лева вътрешен бюджет.
„ Референдумът е необичаен късмет да решим личното си бъдеще. Тази година нямаме възпитаници в 8, 9 и 10 клас. Ако продължаваме да сме част от община Несебър, която не се интересува от нашите проблеми, идната година ще загубим още един клас. Демографската рецесия ще се стовари върху нашите обитаеми места, ще останем град, в който живеят единствено пенсионери не след дълго по този метод ще настъпи краят му. Можем да предотвратим, в случай че не напълно, то в огромна степен демографския проблем с нови работни места и привличане на младежи. Но това би станало, в случай че сме обособена община “, заключи кметът.

За спомагателни въпроси се отнасяйте към Инициативния комитет за отделяне на нова община с център град Обзор на сегашния електронен адрес – на [email protected]. " - пишат от комитета. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР